Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlığını yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın prezantabl testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakadar muayene geliştirme çaldatmaışmalarımız vardır.
Projeye en mutabık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı muhik suhuletle oluşturulan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile koskocaman binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma etmek rahatsızlık ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.
Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak derunin tıklayın.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa makul yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Hiç evham nanay ki yangın felaketi, yıl süresince can yitirilmesine neden olan en mehabetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de esrar yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve mal kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Tasavvur olarak başkalık göstermekle beraberinde şerik özellikleri, dayanıklı ve her hâlde strüktürda olmalarıdır. ölçün iç baplara oranla farklı bir tasarruf ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;
Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu üzere kabil.
Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın Yangın kapısı istanbul fiyatı birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.